info

Deze site geeft informatie over achillespeesblessures en onze praktijk. De informatie die op deze site staat is “up-to-date” en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en eigen ervaringen. Wij zijn een gespecialiseerde praktijk die al meer dan 30 jaar peesaandoeningen behandeld. Onze behandelmethode is snel en effectief binnen 3- 5 behandelingen. De laatste jaren zien we een grotere groep patiënten met achillespeesklachten onze praktijk bezoeken. Waarschijnlijk omdat het aantal hardlopers, joggers en het sporten op kunstgras (banen) flink is toegenomen.
De behandelmethodes die in de reguliere zorg worden toegepast zijn vaak niet toereikend of vergen maanden of langer. Evidentie voor deze behandelmethodes zijn er niet. Excentrisch trainen lijkt een bewezen strategie, maar voor vele is deze methode echter niet zaligmakend.
info achillespeesblessureDe vraag is, wat moet je met je klachten? Moet je stoppen met sporten, is rusten verstandig of niet? Welke therapie werkt en hoe lang gaat dat duren? Begrijpelijke vragen omdat niemand graag stopt met sporten. Welke strategie gekozen moet worden is o.a. afhankelijk
van 1. hoe en waar de klachten zich presenteren, 2. sportconditie van de patiënt, 3. leefgewoontes, 4. motivatie e.d.
Daarbij komt ook nog het probleem dat therapeuten allen hun eigen zienswijze hebben en hun eigen behandelstrategie. Duidelijke regels of protocollen zijn er niet en in de literatuur is er geen consensus over hoe deze klacht aan te pakken. Shockwave, Dry-needling en excentrische krachttraining zijn de meest populaire methodes. Sportartsen en specialisten hebben autologe platelet-rich plasma (PRP) bloedinjectie en growth-factor injecties op hun lijstje staan, en als laatste redmiddel een operatief ingrijpen.
Wij hebben een andere benadering en behandelen de betrokken weefsels direct en stevig. Onze jarenlange ervaring met peesblessures heeft een methode tot stand doen komen die snel en effectief werkt. Wij werken uitsluitend met de handen, de behandeling is best pijnlijk maar goed vol te houden. We dringen diep in de weefsels in en we weten intussen waar we moeten zijn. Daarnaast worden andere betrokken gewrichten behandeld, zoals enkele-,  knie-  en heupgewricht. Een achillespeesblessure komt niet zomaar uit de lucht vallen, soms moet de betrokken spierketen ook behandeld worden. Onze behandeling wordt enkel en alleen in Nijmegen gegeven. Mocht u na het lezen van deze site interesse hebben in een behandeling,  dan mag u contact met ons opnemen.

 

 

error: niet mogelijk.
Scroll to Top